Bouwstenen voor kindvriendelijke wijken

BVR

Veel steden willen graag gezinnen aan zich binden: gezinnen zorgen voor sociale en economische veerkracht. Een stad zonder gezinnen, is een stad zonder toekomst. Rotterdam heeft een forse ambitie in dit kader en heeft aan BVR gevraagd een stedenbouwkundige visie voor een kindvriendelijke woonstad te ontwikkelen.
Dit werden de bouwstenen Gemeente Rotterdam, dS+V, GGD, BMC, Woonbron, Woonstad Rotterdam, Vestia, Proper Stok Ontwikkelaars, Hogeschool Rotterdam en Fontys Hogeschool voor een kindvriendelijke woonstad. De bouwstenen zijn getoetst in negen Rotterdamse wijken, maar toepasbaar in alle steden.

Een kindvriendelijke woonstad is een stad waar kinderen en jongeren prettig, verantwoord, veilig en dynamisch kunnen opgroeien. Zij moeten in de stad de ruimte hebben om jong te zijn, maximale kansen krijgen om zich te kunnen ontplooien en actief kunnen bijdragen aan de stad. Kindvriendelijkheid houdt niet in dat een ‘kinderstad’ ontstaat, maar juist dat kinderen deel uitmaken van de gehele stad en maatschappelijk niet geïsoleerd worden.

 

Regio

Schaal

Opdracht

Thema

Ontwerper:
BVR

Datum ontwerp:
2009

credits en contact

Ontwerp: BVR
010 225 1410
info@bvr.nl
www.bvr.nl

in samenwerking met:
Gemeente Rotterdam, dS+V, GGD, BMC, Woonbron, Woonstad Rotterdam, Vestia, Proper Stok ontwikkelaars, Hogeschool Rotterdam en Fontys Hogeschool

in opdracht van:
gemeente Rotterdam, dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving